TEL:09-22 11 400

Kristus nousi kuolleista!

Tämä on valittu ja pyhäpäivä, juhlien juhla ja riemujen riemu!

Sillä tänään haudasta, ikään jostakin juhlamajasta. Tuli ulos Kristus.  Näillä sanoilla me laulamme pääsiäisyöpalveluksessa. 

Nyt pääsiäisenä me kristityt olemme jo toisen kerran tilanteessa, jolloin kirkot ovat Jumalanpalvelusten osalta suljettu. Kirkko on kuin se kuollut kallioon hakattu hautaholvi.  Sinne jonne Meidän elämämme Kuningas ja Herra laskettiin.  Seurakuntalaiset saman hämmennyksen vallassa kuin apostolit ja pyhät naiset. Ikävöiden kirkon eukarististä yhteyttä. Yhteyttä Jumalaan, on kristityn suurin tarve ja sitä elävää vettä.  Joka ei jätä janoiseksi.  

Ero on kuitenkin suuri meidän ja apostolisen ajan.  Me tiedämme, että Kristus on noussut kuolleista.  Kirkot ovat kuin suljetut haudat. Emme voi viedä sinne yrttien- kantajien naisten tavoin mukana hyvän hajuisia tuoksuja ja voiteita.  Meidän tuoksut ja voiteet ovat rukouksia sekä ylistystä Hänelle kuoleman voittajalle. Meidän ja Kristuksen välissä on tuo koronan suuri kivi joka sulkee kirkon ovet. 

Meidän on kuitenkin muistettava ettei kirkko ja sen suorittama tehtävät ole suljettu.  Vaikka ovet ovat kiinni.  Siellä silti kirkossa palaa uskon ja elämän valo.  Kaiken pimeyden keskellä palaa rukouksen liekki. Palvelukset toimitetaan liturgisessa järjestyksessä maailman elämän edestä.  Kaikkien sairaiden, kärsivien, murheellisten ja yksinäisten puolesta.  Me kaikki voimme yhtyä tähän yhteiseen rukouksen siltaan.  Sillä murtaa tämä kauhean koronan. Tuntea rukouksen voiman, saaden siitä voimaa ja uskoa paremmasta huomisesta.  Kuten Kristus sanoi. Joh. 14 1-3, ”Älköön teidän sydämenne olkoon murheelliset. Uskokaa Jumalaa ja uskokaa minuun.” 

Sillä Hän on ylösnousemisellaan voittanut kuoleman ja antanut maailmalle elämän. Olkaamme kuten opetuslapset pienessä joukossa viettäen tätä riemun juhlaa. 

Kristus nousi kuolleista!Totisesti nousi! 

rakentaja-pappismunkki Hariton

Loading...

Pin It on Pinterest

Share This